معاون مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت:

بازرسی بهداشتی اغذیه فروشی ها، ماه رمضان تشدید می شود

تهران - ایرنا- معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تمهیدات بهداشتی و بازرسی ها از اماکن و اغذیه فروشی ها در ماه رمضان تشدید می شود.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محسن فرهادی روز پنجشنبه افزود: در ایام ماه رمضان، عادات غذایی مردم تغییر می کند و با توجه به این موضوع، ساعت حضور مردم برای تهیه غذا و افطاری در مراکز عرضه مواد غذایی نیز تغییر می کند، به همین دلیل تیم های بازرسی بهداشت محیط نیز آمادگی بیشتری را برای کنترل محیط و اماکن تهیه موادغذایی خواهند داشت.
وی اظهارداشت: دستورالعملی به معاونت بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور مبنی برتشدید بازرسی های بهداشتی در ایام ماه رمضان، ابلاغ شده است.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به دستورالعمل ابلاغی به دانشگاه های علوم پزشکی، خاطرنشان کرد: طبق این دستورالعمل، با ائمه جماعات، هیات امنای مساجد و اماکن متبرکه و همچنین محل های برگزاری مراسم مذهبی و هیئت ها، هماهنگی های لازم انجام می شود تا همکاران بهداشتی، در ابتدا اصول بهداشتی را به متولیان امر آموزش دهند، و به تبع آن هماهنگی های درون بخشی را انجام دهند.
فرهادی با بیان اینکه با روابط عمومی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور نیز برای اطلاع رسانی شیوه های نظارت بر اماکن و اغذیه فروشی ها، هماهنگی های لازم انجام شده، تصریح کرد: از کارگروه سلامت و امنیت غذایی هر استان درخواست شده تا ضرورت کنترل اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی را در همان استان طرح موضوع کرده و با شهرداری ها، بخشداری ها، فرمانداری ها و استانداری ها و شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی، وزارت صنعت، معدن، تجارت، قوه قضاییه، سازمان ایرانگردی و جهانگردی، اتاق اصناف، نیروی انتظامی، سازمان صدا و سیما و سازمان دامپزشکی هماهنگی های لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه گروه های ثابت و سیار بهداشت محیط، ملبس به لباس مخصوص بهداشت 190 خواهند بود، اظهار داشت: ساعت کار بازرسان بهداشت محیط از 8 صبح تا 8 شب درنظر گرفته شده است، این بازرسان در ایام تعطیل نیز به کار خود ادامه می دهند و از آنجا که ساعت کار اغذیه فروشی ها بین زمان افطار و سحری بیشتر می شود، لازم است، در ایام ماه رمضان علاوه بر بازرسی های قبل از افطار و بعد از وعده سحری، بازرسی های شبانه را نیز در دستور کار خود قرار دهند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید اینکه مردم می توانند شکایات خود را به صورت 24 ساعته از طریق شماره تلفن 190 به گوش مسئولان برسانند، درخصوص ضرورت رعایت بهداشت در لیالی قدر افزود: مردم باید بر رعایت بهداشت فردی در مساجد و هیئت ها، اهتمام ورزند، مسئولان نیز باید بر این موضوع نظارت و تاکید ویژه ای داشته باشند.
فرهادی تصریح کرد: در ماه رمضان، به هیچ وجه از دستفروش ها، مواد خوراکی خریداری نکنید، چرا که این اقلام مورد تایید نبوده و سلامتشان تضمین نمی شود.
وی بر تشدید کنترل، نظارت و بازرسی مستمر از مراکز تهیه و توزیع زولبیا، بامیه، آش و حلیم پزی ها، رستوران ها، کبابی ها و قنادی ها و انجام بازرسی های مستمر شبانه روزی در طول ماه مبارک رمضان تاکید کرد و گفت: با توجه به گرم شدن هوا و قرار گرفتن ماه مبارک رمضان در ماه گرم سال، احتمال شیوع بیماری های منتقله از آب و غذا، به ویژه بیماری های عفونی روده ای در مکان هایی که به صورت جمعی غذا تهیه و توزیع می شود، افزایش پیدا می کند، بنابراین لازم است تمهیدات بهداشتی بیش از پیش رعایت شود.
فرهادی تصریح کرد: در ایام ماه رمضان با متخلفان و متقلبان بهداشتی برخورد قضایی می شود. از طرفی، در ماه رمضان، برخی کارگاه های غیرمجاز زیرزمینی مشغول به کار می شوند و موادغذایی مانند زولبیا، بامیه، آش و حلیم را به قیمت ارزانتر می فروشند که در صورت شناسایی، پلمپ شده، با آنها برخورد قضایی صورت می گیرد.
وی اظهارداشت: شیرینی های رایج در ماه رمضان در قنادی ها از لحاظ کاربرد رنگ غیرمجاز و روغن و آرد مصرفی و همچنین طرز پخت، ارزیابی می شود و همچنین بر نظارت بر سلامت تخم مرغ مصرفی و خامه در شیرینی ها تاکید ویژه ای وجود دارد.
فرهادی درباره کاربرد ظروف یکبار مصرف مناسب، توضیح داد: همه رستوران ها، اغذیه فروشی ها، مساجد و هیئت های مذهبی که در ماه رمضان به عرضه و توزیع غذا می پردازند، باید از ظروف یکبار مصرف مناسب استفاده کنند، چنانچه حرارت غذا دمایی بیش از 60 درجه داشته باشد، ظروف یکبار مصرف آلومینیومی و گیاهی مناسب تر است، باید توجه شود که ظروف مصرفی باید پروانه ساخت از وزارت بهداشت هم داشته باشند.
وی با تاکید براینکه تیم های عملیاتی وزارت بهداشت در مواقع طغیان بیماری یا مسمومیت ناشی از مصرف غذای آلوده، آمادگی ارائه خدمت به هموطنان را دارند، درباره آمار شکایات مردمی در سال قبل، تصریح کرد: در سال گذشته، بیشترین شکایتی که در سامانه 190 ثبت شده است، مربوط به رستوران ها، نانوایی ها و قنادی ها بوده است.
اجتمام * 1193 * 3063

انتهای پیام /*

ارسال دیدگاه ها

برای ارسال دیدگاه از فرم پایین صفحه استفاده کنید
فرستنده *
پست الکترونیک
کد امنیتی
ارسال یادداشت ارسال